Idézet...

"A boksz dráma, állandóan változó dráma, melynek forgatókönyvét nem előre írják. A boksznak sokkal inkább, mint más sportágaknak fájdalmas és hősies oldalai vannak, amelyet a szó legszorosabb értelmében verejtékkel és vérrel írnak. A boksz az izom és az ész játéka, keserű játék, ahol sokat kell fizetni azért, hogy győzedelmeskedjék az ember. A boksz nagy lecke. Mindennek megváltozik a dimenziója, ha az ember ringbe lép, megismeri a szívszorongást, a hirtelen ürességet, a teljes magányt"

Jean-Paul Belmondo

Bejelentkezés

Dél-Dunántúli Régió Ökölvívó Táborának beszámolója, Hévíz 2014.01.31 - 02.02.

A Hévíz Hotel Aquamarin adott otthont a Dél-Dunántúli Régió Ökölvívóinak szervezett edzőtáborának. A táborban 27 sportoló + 3 edző vett részt. A szakmai munkát a régió koordinátora Vajmi Csaba irányította két edző segítségével (Kajtán László, Farkas József).

A Hévíz Hotel Aquamarin adott otthont a Dél-Dunántúli Régió Ökölvívóinak szervezett edzőtáborának. A táborban 27 sportoló + 3 edző vett részt. A szakmai munkát a régió koordinátora Vajmi Csaba irányította két edző segítségével (Kajtán László, Farkas József). A 2014. évi első ökölvívó összetartó edzőtáborba azok a férfi versenyzők kaptak meghívást, akik a 2013.évben rendezendő bajnokságokon, Utánpótlás Olimpián kiemelkedő eredményt értek el. Az eredményes versenyzőkön kívül meghívást kapott néhány olyan gyermek, akik a tavalyi évben még nem versenyezhettek hivatalosan fiatal koruk miatt, de a pofonpartikon látottak alapján szereplésükkel meggyőzték a régió vezetését, hogy érdemes rájuk oda figyelni.

Péntek délelőtt 11:00 órára megérkeztek a régió meghívott ökölvívói a tábor szálláshelyére. A szobákban való elhelyezkedés után ízletes ebéd várta a sportolókat a Hotel hangulatos éttermében. Ebéd utáni aktív pihenő következett, majd a belvárost megtekintve lesétáltunk a Hévízi SK ökölvívó edzőterembe 15:45 órakor kezdődő Tábor megnyitóra, ahol a helyi Televízió is jelen volt. Edzésünkhöz csatlakoztak Hévíz ökölvívói, valamint Kökösi László a helyiek trénere.

A megnyitót követően 2 órás technikai edzésen vettek részt a sportolók, amely ütés-védés feladatokból, és feladathoz kötött (zsákolás) szermunkából állt. Az edzés után 1 óra thermál fürdőzés következett a hotel wellness- részlegén. A hotel fürdőjében a tavi vízzel azonos gyógyvízben volt lehetőség a fürdőzésre. A kellemes fürdés után svédasztalos vacsora várta a sportolókat. Szabad program következett és 22:00 órakor takarodó.

Szombat délelőtti szintén technikai edzés feladathoz kötött kesztyűzésből és szabad szermunkából állt. Ebéd után a Hévíz város alpolgármesterének köszönhetően lehetőség nyílott a keszthelyi kórházban elvégezendő TEST ÖSSZETÉTEL ANALIZÁLÁSRA. Az egészségügyi vizsgálatot követően Horváth Balázs (egészségfejlesztő – testnevelő tanár) segítségével, a műszer által kapott eredményt kiértékeltük mely támpontokat ad és nagy segítséget nyújt a továbbiakban a sportolók felkészüléséhez.

A délutáni edzésen gyakorló kesztyűzésen volt a hangsúly. A sportolók idegen clubból jövő sporttársaikkal sparingolhattak. A kesztyűzésen megmutathatták a jelenlegi felkészültségüket, valamint a technikai érettségüket.

A tábor zárását a vasárnap délelőtti fürdőzés jelentette,majd azt követően megtörtént a hazautazás.

Edzőtábor értékelése:

A tábor szakmai, és csapat szervezési szempontból értékelve, igen hasznosnak mutatkozott. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Az edzőtáborba a szakma technikai edzéseire fektettük a hangsúlyt, tehát a kesztyűs edzések kerültek előtérbe. A sportolók nagy figyelemmel követve koncentráltan, fegyelmezetten hajtották végre, illetve aki még nem csinálta az megpróbálta végrehajtani a rájuk szabott feladatokat. A tanulás szempontjából is fogékonynak bizonyultak, az újonnan eléjük tárt feladatokra hamar ráéreztek, és elsajátították azokat. A magatartásukkal is bebizonyították,hogy megérdemelten vehettek részt a táborban. A régióhoz tartozó kiválasztott gyerekek jobban megismerték egymást összebarátkoztak, a csoportokon belüli összetartás erősödött. Nagyon fontos, hogy a régió válogatott egymásért küzdeni tudását,a csapatszellemet erősítsük, valamint a hova tartozás is igen fontos egy gyermek számára.

 

© Dél-Dunántúli Regionális Ökölvívó Központ (2018) - Minden jog fenntartva