Idézet...

"A boksz dráma, állandóan változó dráma, melynek forgatókönyvét nem előre írják. A boksznak sokkal inkább, mint más sportágaknak fájdalmas és hősies oldalai vannak, amelyet a szó legszorosabb értelmében verejtékkel és vérrel írnak. A boksz az izom és az ész játéka, keserű játék, ahol sokat kell fizetni azért, hogy győzedelmeskedjék az ember. A boksz nagy lecke. Mindennek megváltozik a dimenziója, ha az ember ringbe lép, megismeri a szívszorongást, a hirtelen ürességet, a teljes magányt"

Jean-Paul Belmondo

Bejelentkezés

Honlapunk üzemel

Tisztelt Látogató!

Elindult honlapunk. Bízunk benne, hogy a folyamatosan felkerülő információk hasznosak lesznek az Ön számára is. Látogasson hozzánk minél gyakrabban, várjuk vissza. Egyben felhívnánk tagszervezeteink vezetőinek figyelmét, hogy adataikat ellenőrizzék a megfelelő menüpontban és kiegészítés vagy új adatok felvitele ügyében keressék a honlap üzemeltetőjét.

Dél-Dunántúli Regionális Ökölvívó Központ

Dél-Dunántúli Régió Ökölvívó Táborának beszámolója, Hévíz 2014.01.31 - 02.02.

A Hévíz Hotel Aquamarin adott otthont a Dél-Dunántúli Régió Ökölvívóinak szervezett edzőtáborának. A táborban 27 sportoló + 3 edző vett részt. A szakmai munkát a régió koordinátora Vajmi Csaba irányította két edző segítségével (Kajtán László, Farkas József).

Bővebben...

I. Régiós Pofonparti

 

A 2014. év I. Régiós Pofonpartin 9 club jelent meg 67 versenyzőt felvonultatva. A technikai értekezlet 10 órakor, a mérkőzések pedig 11 órakor kezdődtek amelyek 16 óráig tartottak. Ezen a pofonpartin főként nagyon kezdő sportolók vetélkedtek egymással, akik között fel lehetett fedezni néhány ügyes, tehetséges gyermeket. Voltak igazi közönség meccsek is, illetve voltak kimondottan jónak nevezhető mérkőzések is. A nap legjobb mérkőzése Kovács Márton – Cservenka Róbert párharca volt. A mérkőzések bemutató jellegűek voltak, eredményhirdetés nem volt. Fontosnak tartottuk,hogy a gyerekek kudarc nélkül, jó száj ízzel, éremmel a nyakukba hagyják el a szorítót. A pofonpartikon a rutinszerzés a fő cél, és a versenykörülményekkel való ismerkedés. Minden versenyző arany érmet kapott. Közel 100 néző volt jelen.

Bővebben...

Dunántúl Bajnokság I. forduló - III. Lelle Kupa

Március 8.-án Balatonlellén rendezte meg a Dél-Dunántúli Regionális Központ és a Nyugat-Dunántúli Regionális Központ közösen a III. Lelle Kupát, amely egyben a Dunántúl Bajnokság I. fordulója is volt. Közel 500 néző látogatott ki a versenyre, amely a megszokotthoz képest nagy létszámnak tekinthető.

20 egyesület 108 versenyzője nevezett ,3 egyesület nem jelent meg. A versenyen 17 egyesület 83 versenyzője mérlegelt, ami elmaradt a várt létszámtól.

Dél-Dunántúli Ökölvívó Régió: 5 SE, 35 versenyző vett részt.
Közép-Magyarország Régió: 6 SE, 27 versenyző vett részt.
Nyugat-Magyarország Régió: 5 SE, 20 versenyző vett részt.

A nők esetében a kevés mérkőzésszámra való tekintettel a Szövetségi kapitány kérésére kivételes meghívást kapott Felsővárosi Ökölvívó egyesület 1 versenyzője.

A technikai értekezletet követően 35 pár mérkőzésére került sor. A mérkőzések két ringben zajlottak 15.00 órai kezdettel amelyek 19.00 órakor fejeződtek be.

Jól sikerült az első Dunántúli Régiós Bajnokság, a serdülő és a junior korcsoportban felfedezhető volt, jó pár tehetséges versenyző. Jó volt látni a sok törekvő fiatal sportolót, amely arra inspirált bennünket, hogy már várjuk a folytatást reméljük még több indulóval.

A versenyzők részére az érmek, tiszteletdíjak kiosztásra kerültek. A rendezvényről fényképek készültek Csimáné Varga Krisztinának köszönhetően.

Bővebben...

VI. Nemzetközi Szalacska Kupa

Hatodik alkalommal rendeztük meg Március 15-16-án a nagyberki Szász Endre Általános Iskolával és a Kaposvári Nehézatlétikai SE-vel közösen a már hagyományt őrző Nemzetközi Szalacska Kupát. Az országos verseny színvonalát erősítette és nemzetközivé emelte a Romániából érkező Kolozsvár város csapata.

20 egyesület 117 versenyzője mérlegelt.

Az 1. nap a technikai értekezletet követően 49 pár mérkőzésére került sor, a verseny 2. napján 25 pár küzdelmét láthatta a nagyszámú közönség, ugyanis közel 1000 néző látogatott ki a versenyre a két nap folyamán, amely nagyon hangulatossá tette a tornát.

Dél-Dunántúli Ökölvívó Régióból 8 club, 41 versenyzője vett részt.

Bővebben...

Dél-Dunántúli Oroszlánok - Észak Magyarországi Tigrisek Csapattalálkozó

Versenyjegyzőkönyz, Kaposvár, 2014.03.22.

Versenybíróság elnöke: Gaál Tibor, AIBA*
Versenybíróság titkára: Horváth Orsolya, AIBA*

Vezető és pontozó bírók:
Udvari Attila, I. oszt.
Dolmányos józsef, AIBA***
Babai Sándor, AIBA*
Nagy Ferenc, AIBA*

A versenybíróság orvosa: Dr. Kirics Jenő

Bővebben...

Régiós Húsvéti pofonparti

Kedves Sporttársak!

Ezúton értesítelek  benneteket,hogy a Dél-Dunántúli Régiós Központ Húsvéti pofonpartit szervez 2014.04.12.-én. Szeretettel várunk minden nevező egyesületet, versenyzőt! A verseny leírása és a nevezési lap a -továbbra kattintva letölthető.

Bővebben...

II. Ormánság Kupa Nemzetközi Ökölvívó Verseny

A versenyen pazar vendéglátásban volt része mindenkinek aki valamilyen formában részt vett a rendezvényen. A mérlegelés után a vendéglátók finom magyaros mangalica babgulyással vártak minden résztvevőt. Közel ezer ember látogatott ki a versenyre. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöke Dr Csötönyi Sándor is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Délelőtt különböző küzdősport bemutatók voltak. A technikai értekezleten a versenybíróság 23 mérkőző párt tudott összeállítani. A hivatalos mérkőzések délután 14 órakor kezdődtek a város sportcsarnokában.  A szabadtéren sörsátor alatt kivetítőkön is lehetett nézni a mérkőzéseket. Szakmai szempontból is nagyon pozitív rendezvény volt. Két külföldi csapat a szlovákiai Komárno, valamint a Horvátok erősítették a mezőnyt. Több válogatott, illetve rutinos versenyzővel érkeztek. Voltak kimondottan látványos mérkőzések is, a torna legjobb mérkőzését a pécsi Balogh Ádám –Despot Toni Horvátország vívta. Igazi közönségmeccs volt. Nagyon értékes különdíjak, serlegek, illetve szép gravírozott érmek kerültek átadásra. A házigazdák biztattak, hogy jövőben hagyományt szeretnének teremteni ezzel a rendezvénnyel.

Bővebben...

Nemzetközi SIÓ KUPA versenykiírás

Nemzetközi SIÓ KUPA versenykiírása

Siófok, 2014. 06. 21-22.

 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával – mint Támogatóval - és a Magyar Olimpiai Bizottsággal- mint Közreműködő Szervezettel  -  2014. március 12-én kötött „Támogatási szerződés alapjánaSportági fejlesztési koncepciómegvalósításával összefüggő feladatok támogatására kapott forrásból finanszírozott rendezvény.

 

Bővebben...

© Dél-Dunántúli Regionális Ökölvívó Központ (2018) - Minden jog fenntartva